Eleinte nem izgatott különösebben, aztán fél év elteltével beindultam és szinte az egész életem itt intéztem: ismerkedtem, haverkodtam, játszottam, vettem ezt-azt...

Feri

Az akkori barátomat sikerült lebuktatnom mások fotói segítségével. Hatalmasat égett, én meg Agatha Christienek éreztem magam napokig!

Erzsi

Az egyik péntek esti margitszigeti mulatságban nagyon megtetszett egy lány, de nem tudtam a nevét. Az ismerőseim ismerősei között nagy sokára megtaláltam az iWiW-en, és írtam neki. Ez 2006-ban volt. Néhány éve házasodtunk össze.

Balázs

Újságíróként szuperül lehetett használni ismeretségek igazolására, események/helyszínek és személyek közötti kapcsolat felderítésére vagy ad hoc helyszíni tudósítók megtalálására - legyen szó izlandi vulkánkitörésről, párizsi terrortámadásról vagy ciprusi bankválságról

Zsolt

Én voltam az iwiw projektvezetője a T-Online-nál. Aztán kirúgtak. Amúgy létezett egy "emlékgép" projekt is a részvételemmel. Ez volt a Közös Emlékezet Hálója. A Váradi Zsolt (ötletgazda), a c3, és a PTE Komm. Tanszék volt még benne. Mást nem tudok mondani. Imádtam.

Tibor

Az iWiW-et milliók használták, rengeteg élmény, találkozás, kapcsolat fűződik hozzá. Talán nem vagyunk időben annyira távol a bezárásától, hogy az igazán fontos emlékeket ne tudjuk dokumentálni. Szeretnénk építeni egy emlékoldalt, ahol ezeket a visszaemlékezéseket gyűjtenénk össze. Az emlékek összegyűjtésébe szeretnénk bevonni minél több egykori felhasználót.

Gondold végig az alábbi kérdéseket és csatlakozz az iWiW-emlékközösséghez!

Mire használtad az iWiW-et? Mit köszönhetsz neki? Mi a legérdekesebb emléked, amit megosztanál? Kitől hallottál róla. mikor csatlakoztál és meddig voltál aktív felhasználó?

És hogy mi történik az emlékeddel?

Annak érdekében, hogy ne sértsük meg senkinek a privát szféráját, ellenőrizzük, hogy a szereplők ne legyenek beazonosíthatók. Az a legjobb, ha már te is úgy írod a történetet, hogy erre ügyelsz, és jelzed, hogy ennek érdekében megváltoztattad a szereplők nevét.

Az emlékeket adatvédelmi és nyelvi ellenőrzés után feltöltjük a projekt Facebook-oldalára, ahol a történeteket az érdeklődök kommentelhetik, megoszthatják. A fentvagyokaziwiwen.hu weboldalon is lesz válogatás a beérkező visszaemlékezésekből. És ha sokan írtok, megalapozhatunk közösen egy citizen science szociológiai kutatási projektet.

Várjuk emlékeid!

Minimum 300, max 1500 karakteres visszaemlékezéseket várunk.